Hoppa till innehåll

ATG rättningskod

  • av
ATG rättningskod

Det finns något som kallas för ATG rättningskod. Det är ett enklare sätt att rätta din travkupong när omgången är avslutad. Oavsett om du väljer att spela direkt online hos ATG eller hos ett fysiskt ombud får du en spelkupong eller en bången som det också kallas. Den ser alltid likadan ut. I botten av denna finns det en rättningskod med nio stycken bokstäver. Om du använder den kan du rätta din kupong i upp till 10 dagar efter ett lopp. 

Hur gör jag med min ATG rättningskod?

Ibland hittar du kanske en travbången i plånboken några dagar efter du spelade på loppet. Då behöver du inte leta upp loppet och gå igenom varje vinnare för att se om du fick någon utdelning. Istället går du bara in på ATG.se/kod och skriver in din kod i rutan som kommer upp. Du behöver inte ens vara inloggad för att göra det. Då ser du direkt om det blev någon vinst eller inte. 

Blev det vinst på din kupong är det bäst att gå tillbaka till det ombudet där du köpte den. De kan kvittera ut din vinst upp till en viss summa. Rör det sig om flera hundratusen måste du dock kontakta ATG för att få ut dina pengar. Det kommer ombudet ge dig information om i så fall. 

När kan jag ha användning för en ATG rättningskod?

Det är främst när du spelar hos fysiska ombud som det är bra att använda ATG rättningskod. Om du själv ska se om det blev någon vinst eller inte är det lätt att du ser fel i något av loppen. Det är också en fördel om du har spelat tillsammans med en kompis. Då kan alla bara slå in denna kod när loppen är slut. Det går snabbt att rätta kupongen och man behöver inte få tag på någon för att få reda på resultatet

När du spelar online

Väljer du att spela online så behöver du normalt inte fylla i en rättningskod. Kupongen kommer istället rättas automatiskt så snart varje lopp är slutfört. Du kan direkt se om det har blivit någon vinst eller inte. Du kan även välja att ta fram varje häst en och en om du tycker det är mer spännande. Om du ska logga in på ATG behöver du bara logga in med ditt BankID. Det är väldigt enkelt och smidigt och funkar även från mobilen. 

Du kan endast rätta din kupong i 10 dagar

Om du ska använda dig av ATG rättningskod får du inte vänta allt för länge. Den fungerar nämligen endast i 10 dagar efter att ett lopp har avslutats. Har längre tid passerat får du antingen rätta den manuellt eller vända dig till ditt ombud. Har du konto på ATG kan du logga in och se alla dina kuponger efteråt. Det gäller alltså de kuponger som du har spelat hos ATG.com. Om du alltid spelar på samma ställe riskerar du inte att glömma bort någon kupong. Det är särskilt smart om du spelar ofta på travet.