Hoppa till innehåll

V5

Beautiful Brown Horse

V5 får idag inte lika mycket uppmärksamhet som V75 och V86 men faktum är att det är en av ATG:s äldsta spel. Dessutom har du möjlighet att spela på det varje dag. Den första gången V5 gick av stapeln var 1859 på Jägersro. Dock har det nu fått stå lite i skymundan för nyare inslag. 

Det är ett väldigt roligt spel som du vanligtvis kan betta på både vid lunchtid och på kvällen. Normalt så bettar du på trav men ibland kan det även röra sig om galopptävlingar. Det omsätter inte lika mycket som de stora spelen på ATG men det finns flera exempel på en V5:a har givit miljonutdelning. Du har alltså alla möjligheter att lyckas.

Hitta vinnaren i fem olika avdelningar

När du spelar V5 är målet att plocka ut rätt vinnare i fem olika avdelningar. Om ingen klarar av det kommer vinsten istället gå till den eller de som hade fyra rätt. Det är väldigt sällan som ingen har fem rätt men det har funnits tillfällen då det förekommer. 

Under senare år är det många som förknippar detta som lunchspelet och det har även ett smeknamn i form av “räddningsplankan”. Det avser de dagar som den går i samband med V75. På V5:an kan du då kryssa i de hästar som du missade ta med på din V75-kupong.

ATG play

Så spelar du på V5

Det är upp till dig hur många hästar du vill ta med i varje avdelning. Dock så blir det självfallet dyrare ju fler hästar du tar ut. Om du vill hålla nere kostnaden är det bäst att spika åtminstone en häst. Varje rad kostar 1 krona så du kan enkelt räkna ut vad hela din kupong kommer kosta. 

 

Om du behöver räkna ut ditt system manuellt multiplicerar du alla dina antal hästar med varandra. Summan är priset för din bången. Det är bara när du spelar hos ett ombud som det är bra att ha koll på detta. Annars så kommer priset fyllas i automatiskt så snart du lägger till fler hästar på kupongen. 

Köp en Harry Boy och överlämna tippandet

Känner du att du inte har stenkoll på omgången kan du alltid köpa en Harry Boy. Då slipper du också lägga ner tid på att läsa på om loppen och de olika hästarna. När du köper en Harry Boy så blir du automatiskt tilldelad ett visst antal hästar beroende på hur mycket du betalar. 

 

Det finns många exempel på människor som gått med vinst efter att ha köpt en Harry Boy. För att spela på det behöver du bara gå till startlistan som du vill spela på, sedan klickar du på “Harry Boy. Sedan behöver du bara fylla i summan som du vill spela för. Resten sköter datorn. Om du vill plocka ut några egna hästar och låta Harry Boy plocka ut resten går det också bra.

Få tips för ditt V5

Trav är ett ganska komplext spel och för att ha en chans måste du sätta dig in i hästarna och kuskarna. Det är inte alltid favoriterna som vinner och det gäller att kunna förutse i vilka lopp det kan skrälla. Om du inte har tid eller vilja att sätta dig in i loppen på egen hand finns det speltips du kan ta del av på nätet. De flesta kostar dessutom inget att ta del av. 

 

Om du inte hittar några tips för V5 kan du bara titta på tips för V75. Det enda du behöver tänka på är att du ska hoppa över de två första omgångarna. Många experter delar med sig av sina tankar och vilka hästar du ska vara extra vaksam på. 

Så ser du resultatet av gamla spelkuponger

Du kan alltid se resultatet från tidigare V5-omgångar hos ATG om du skulle vilja. Har du köpt en kupong hos ett ombud kan du även använda rättningskoden som du hittar längst ner på kupongen. Då kan du snabbt se om det blev någon vinst när du hittar en gammal kupong.

Black Andalusian horse trotting on snow meadow.

Hur många rätt behöver jag för att vinna på ATG v5?

Du måste pricka in alla fem rätt för att få någon utdelning på V5. Det är det som gör loppen till en stor utmaning. Fördelen är dock att du kan spela varje dag, flera gånger om dagen. Om ingen får 5 rätt kommer vinstsumman delas ut till de som har 4 rätt. Det är dock väldigt sällan det händer.

Vad är sannolikheten att vinna på ATG V5?

Det beror helt på vilka hästar som ställer upp och hur förutsättningarna ser ut. Om du ska ha en bra chans att vinna på V5 måste du läsa på om hästarna och kolla tidigare resultat. Du kan alltid välja fler än en häst i varje lopp för att öka dina vinstchanser.

Hur mycket kan jag vinna på ATG V5?

V5 omsätter inte lika mycket som några av de mer populära travspelen hos ATG. Trots detta har det flera gånger blivit utdelning i miljonklassen. Du har alltså en bra möjlighet att vinna stort om du prickar in alla fem rätt. Du kan alltid kolla på tidigare lopp och se vad det blev för resultat. Där ser du vad du skulle fått för utdelning om du hade suttit med alla fem rätt på din kupong.

Vad kostar det att spela på ATG V5?

Radpriset för V5 är 1 krona. Om du ska få fram priset på din kupong multiplicerar du det antal hästar du har i varje avdelning med varandra. Vill du hålla nere priset för din kupong är det bäst att spika åtminstone ett lopp. Kanske finns det ett lopp där en häst är en riktig storfavorit?

ATG:s live V5-tips är baserade på hästarnas ABCD-klassificering

Om du inte är så påläst på V5 kan du ta del av speltips som hjälper dig på traven. ATG har till exempel live tips som du ser direkt på deras spelsajt. Varje häst får då en ranking mellan A-D. De hästar som är rankade med ett A har en större vinstchans. De som har ett B har en chans att vinna. Om en häst är rankad med ett D så tror inte ATG det finns någon chans att den vinner loppet.

Få den vinnande formeln för ATG V5

Det kan vara svårt att hitta speltips för V5 eftersom det inte är en av de populäraste spelformerna hos ATG. Dock så finns det en lösning för detta. Du kan ta samma speltips som ligger ute för V75 om du bara hoppar över de två första loppen. Det är nämligen samma lopp som avgörs. Det är därför V5 många gånger kallas för en räddningsplanka. Om du ryker tidigt på din V75-kupong kan du alltså få en andra chans med V5. Det funkar dock inte alltid eftersom du kan spela på V5 flera gånger om dagen.

Vanliga frågor och svar om V5

Du kan spela på V5 dagligen, ibland flera gånger om dagen. Det är bara att gå in på ATG:s hemsida för att se när nästa spelomgång startar.

Du kan antingen spela på ATG:s hemsida eller hos ett ombud. Det går även att spela på travbanan om du skulle vara på plats under en tävling.

Nej, vinstsumman baseras på hur många som har köpt in sig i spelet. Ju fler som spelar desto mer pengar i omsättning. Det beror också på om favoriterna vinner eller om det skrällar i loppen.

ATG är ett svenskt spelbolag och störst på trav i Sverige. De hade länge monopol på allt travspel i Sverige men det ändrades när den svenska spellagen trädde i kraft. Det är fortfarande det självklara valet för många som ska spela på trav.

Det som är roligt med V5 är att du kan spela på denna kupong flera gånger om dagen, alla årets dagar. Du kan även få en andra chans på dina större kuponger om du ryker på något av de tidiga loppen.

Det beror på att du ska få fem rätt för att kupongen ska ge utdelning. Det är även ATG som har skapat kupongen från början.