Hoppa till innehåll

V4

Look of a brown horse in an equestrian show

V4 är en av de lite enklare spelformerna där du ska hitta vinnaren i fyra olika lopp. Det är något du kan spela på varje dag, ofta i samband med ett större lopp som V75. Det brukar gå av stapeln en gång runt lunch och en gång lite senare på kvällen. Något som är unikt för V4 är att du måste ha alla rätt för att det ska ge någon utdelning. Du får alltså ingen utdelning för 3 rätt.

 

En introduktion till V4

Den första gången som man kunde spela på V4 var i februari 2006. Det blev snabbt ett omtyckt alternativ, speciellt för dem som gillar att spela för lite mindre summor. Det passar alltså väldigt bra för småspelare. V4 har väldigt sällan miljonutdelning eftersom det inte omsätter lika mycket som de andra spelen. Det kan även vara ganska ojämn kvalitet på loppen kring lunch. Du kan faktiskt vinna upp till 600 000 kronor om resultaten är på din sida. 

 

Vissa läser inte ens på om hästarna utan väljer sina favoritnummer. Det kan alltså liknas vid lotto. Det betyder att det kan rassla till rejält ifall det skulle skrälla. Du kan lämna in hur många rader du vill. 

Huvudspel under lunchen

Under lunchtid så är ofta V4 det stora dragplåstret. Det är även ett populärt inslag under tävlingar som V75 och V86. Om du missar tidigt i loppen får du en andra chans med V4. Det finns även en unik V4 hos ATG som hänger ihop med det anrika Vincennes. Eftersom det bara är ATG:s kunder som får vara med är potten inte så stor. Det är också en riktigt bra möjlighet att sätta dig in lite mer i fransk travsport.

ATG play

Det är enkelt att spela på V4

Som nybörjare kan du snabbt lära dig spela på V4. Om du loggar in hos ATG kan du enkelt plocka ut alla hästar du tror på i varje lopp. Känns dina travkunskaper inte helt på topp kan du även köpa en Harry Boy. Trav är en blandning av tur och skicklighet och ju mer du kan om ekipagen desto större chans har du. 

Radpriset ligger på 2 kronor så det kan snabbt bli ganska dyrt. Vi kan rekommendera att spika ett av loppen om du inte vill spendera en förmögenhet. Om det finns en häst som ser ut som en solklar vinnare behöver du kanske inte slösa fler rader i det loppet.

Tips till dagens spel

Intresset för V4 brukar vara betydligt svalare än V75 och V86. Det behöver inte vara något negativt. Loppen analyseras inte sönder på samma sätt som de större loppen. Om du då själv lägger ner lite tid kan du få in alla fyra rätt. 

Självfallet finns det några duktiga tippare som du kan ta hjälp av. Ett tips är att kolla i Facebookgrupper där många gärna delar med sig av sina tips. Då får du inte bara tips från de kända experterna utan också dedikerade fans. Kanske hittar du till och med någon du kan starta en andelsgrupp med?

Brown horse at stable

Rätta din kupong när du vill

När kupongen väl är inlämnad kan du rätta den samtidigt som loppen pågår eller i efterhand. Om du vill rätta den live kan du streama loppen hos ATG. Det kan du göra på din dator eller på mobil. Om du väljer mobilen kan du sitta vart som helst så länge du har en internetuppkoppling. 

Vill du istället rätta i efterhand går det lika bra. På varje bången finns en rättningskod som du kan fylla i på ATG:s hemsida. Då får du direkt veta om det vet någon vinst eller inte. Du kan även rätta din kupong manuellt och ta fram vinnaren i varje lopp. 

Om du har spelat hos ATG och går med vinst kommer du få den utbetald till ditt spelkonto kort efter att omgången är avslutad. Sedan kan du ta ut den till ditt bankkonto. Har du spelat hos ett ombud är det enklast att gå tillbaka till dem.

Hur spelar man ATG V4?

Det är väldigt enkelt att spela på V4. Du ska hitta vinnaren i fyra olika lopp för att få utdelning. Det kan vara upp till 15 startande hästar i varje lopp. Du väljer den eller de hästar som du tror har störst vinstchans och lämnar in din kupong. Loppen går på flera olika travbanor inklusive Axevalla, Rättvik och Vincennes.

Normalt så körs V4 i samband med V86 och V75 men det kan även gå av stapeln vid lunch. Det kan alltså köras två gånger om dagen.

Hur många rätt behöver jag för att vinna på ATG v4?

Du vinner bara på V4 om du prickar in alla rätt. Det ger alltså ingen utdelning på 3 eller 2 rätt.

Vad är sannolikheten att vinna på ATG V4?

Det är ganska stor chans att vinna på V4 eftersom du bara måste pricka in fyra lopp. Av denna anledningen har det blivit ett populärt spel bland de som inte brukar spela så mycket. Några lopp som brukar vara särskilt omtyckta är de på Vincennes i Frankrike.

Hur mycket kan jag vinna på ATG v4?

V4 omsätter inte lika mycket som några av de större travspelen. Om det skrällar lite i loppen kan du dock räkna med en utdelning uppemot 500 000 kr eller mer. Du kan alltid söka efter tidigare V4 resultat för att se vad tidigare vinnare har vunnit.

Vad kostar det att spela på ATG V4?

Priset för din V4 kupong beror på hur många hästar du väljer ut i varje avdelning. Det kallas att du streckar dina hästar. Radpriset för V4 är 2 kronor. Det är alltså ett lite dyrare spel än många andra travspel. Om du vill veta din totala kostnad multiplicerar du bara alla hästar med varandra. Spelar du direkt hos ATG behöver du inte tänka på det. Så snart du lägger till en häst kommer priset att uppdateras på sidan.

ATG:s live V4-tips är baserade på hästarnas ABCD-klassificering

Om du inte har så stor koll på V4 kan du antingen lämna in en Harry Boy eller ta del av ATG:s egna livetips. Du kommer snabbt märka att varje häst har en kvalificering mellan A till D. Det handlar helt enkelt om hur stor chans ATG tror det är att varje häst kan vinna loppet. Om hästen har ett A vid sidan så tror ATG att den har väldigt stor vinstchans. Har hästen ett D bredvid namnet så tror ATG att chansen till vinst är obefintlig.

Det säger så klart inte allt om det kommande loppet men det är en bra början om du vill lämna in din egen kupong. Du kan även ta del av andra tips på nätet.

Få den vinnande formeln för ATG V4

Intresset för V4 är inte lika stort som för andra travomgångar. Därför får du ofta leta lite mer efter bra speltips. Du kan dock läsa på själv om de olika loppen och även hoppas på lite tur. Eftersom det bara handlar om fyra lopp är det inte alls omöjligt att pricka in alla rätt.

Andra trav utöver ATG V4

ATG har inte bara V4 utan även flera andra lopp. Här kommer en liten kort introduktion till några andra lopp som du kan spela på regelbundet.

V5

V5 är ett lopp som på många sätt påminner om V4. Den stora skillnaden är att du ska ha 5 rätt för att få utdelning. Det brukar som regel köras på flera travbanor som Vincennes och Rättvik. Spelet omsätter inte lika mycket som de största loppen men har flera gånger gett miljonvinster.

V5 är mest känt som en andra chans i V75. Skulle du missa på något av dina två första lopp kan du alltså lämna in en V5:a och fortfarande ha chans på vinst.

V64

V64 är en rolig spelform där du ska få sex rätt. Normalt så får du även utdelning om du har 4 eller 5 rätt. Det är det populäraste vardagsspelet i Sverige och kan ha en omsättning på upp till 15 miljoner. Du kan spela på V64 nästan alla dagar i veckan. Starttiden är normalt 19.30 med ett undantag. På fredagar brukar loppet börja 20.30.

Exakt hur mycket du vinner på V64 beror på hur många som har 6 rätt. Vinstpotten fördelas nämligen mellan de som har alla rätt. Om du ska vinna riktigt stort får du alltså hoppas att du står som ensam vinnare när alla loppen är slut.

V75

V75 är det kändaste och mest populära travspelet i Sverige. Det är inte ovanligt att det omsätter över 100 miljoner på en spelomgång. Det går vanligtvis på lördagar och körs på flera travbanor i Sverige. Några travbanor som brukar arrangera loppet är Solvalla, Kalmar, Rättvik och Axevalla.

Den största vinsten som någonsin delats ut på V75 var på 67 miljoner. Det går alltså vinna otroliga summor om du har tur. När du spelar på V75 kan du tippa själv, köpa in dig i en andel eller köpa en Harry Boy. Det finns alltså väldigt många möjligheter till detta spel.

V86

V86 är en populär spelform som avgörs varje onsdagskväll. Det anses också vara det svåraste spelet eftersom du ska tippa rätt i hela 8 lopp. Dock har du chansen på höga vinster. De flesta omgångarna ger även utdelning på 7 eller 6 rätt. En fördel med V86 bara är 0,25 kronor per rad. Du kan alltså ta med fler hästar i varje lopp för en mindre summa.

Precis som i V75 kan du här gå med i ett andelsspel. Då slipper du lägga ner tid på att läsa på om de olika hästarna. Om kupongen går in delar alla som har köpt en andel lika på vinstsumman. Det kan fortfarande bli en bra slant.

Vanliga frågor och svar om V4

Nej, du måste ha rätt i alla fyra loppen för att vinna.

Ja, det kan du normalt hos ATG då de visar alla loppen oavsett vilken travbana det körs på. 

Det varierar från dag till dag. Därför är det bäst att kolla schemat en bra stund innan du tänkt spela.

Radpriset ligger på 2 kronor. Om du vill veta summan multiplicerar du alla dina hästar med radpriset.

ATG är ett svenskt spelbolag som främst fokuserar på travsport och galopp. De har svensk licens från Spelinspektionen och finns hos flera ombud runt om i Sverige. Du kan även spela direkt på deras hemsida.

Det som är charmen med V4 är att du endast spelar på fyra lopp. Du kan lämna in en billig kupong och fortfarande ha stor chans. Det krävs inte heller lika mycket förkunskaper om trav.

V4 har fått sitt namn från att du måste ha rätt i fyra lopp för att få någon utdelning. Det är ATG som ligger bakom loppet.

Ja, du kan alltid spela på V4 hos ATG. Det finns även andra spelbolag som erbjuder trav där du kan plocka ut hästar i fyra olika lopp och på så sätt skapa din egen V4.