Hoppa till innehåll

V64

ATG kod

V64 är ett av många travlopp och målet är att du ska pricka in rätt vinnare i sex olika lopp. Du vinner dock om du har allt mellan 4-6 rätt på din kupong. Det är det populäraste travspelet som går på vardagar i Sverige och man brukar säga att det omsätter upp till 15 miljoner per omgång. Det körs vanligtvis under måndagar, tisdagar, fredagar och söndagar men kan också köras på torsdagar. Starttiden är nästan alltid 19.30 förutom på fredagar då det kör igång 20.30.

Grundläggande information om V64

Det är väldigt enkelt att lämna in en kupong till V64. En kupong kostar alltid 1 krona per rad vilket betyder att 120 rader kostar 120 kronor. Det är alltså lite dyrare än V75 vilket kostar 50 öre per rad. Din vinst baseras alltid på hur många spelare som ska vara med och dela på vinsten. Det bästa är så klart om du lyckas bli ensam vinnare. Då kan det handla om miljonutdelning. Om några av de hästar som har högre odds vinner kommer vinstsumman också gå upp. 

 

Den största vinsten som någonsin delats ut på V64 var 12 miljoner kronor. Det var en man i Växjö som lyckades pricka in denna summa år 2009. Det finns alltså möjligheter att vinna riktigt stora summor i denna tävling. Du kommer dock aldrig upp i samma summor som i V75 eftersom det inte omsätter lika mycket.

ATG play

Lite annorlunda mot andra potspel

V64 fungerar inte riktigt på samma sätt som de andra potspelen du kan testa på hos ATG. Du kan fortfarande köpa andelar tillsammans med andra om du inte bara vill tippa själv. Däremot så fördelas potten lite annorlunda. De som får 6 rätt får 40 % och de som får 5 rätt får 20 %. Den resterande summan och 40 % går till de som får 4 rätt. 

 

Skulle det vara så att ingen får sex, fem eller fyra rätt kommer hela summan att flyttas till nästa spelomgång. Då brukar det kallas för en jackpottomgång. Det betyder att det är extra många som kommer vilja vara med och slåss om prispengarna. Då brukar det även finnas fler andelar att välja på.

Så spelar du V64

Som vi nämnde i inledningen kostar V64 en krona per rad. Om du loggar in på ATG:s hemsida och plockar ut din kupong på mobil eller dator är det inget som du behöver tänka på. ATG kommer automatiskt räkna ut priset för din kupong i takt med att du lägger till nya hästar. Spelar du däremot hos ett fysiskt ombud måste du själv hålla reda på priset. 

Spela endast för att få 6 rätt

Det finns ett alternativ för V64 som säger att du kan spela och endast få 6 rätt. Det är främst för dig som är ute efter de där riktigt stora pengarna. Då vinner du 2,5 mer om du skulle pricka in alla sex hästar. Du får alltså ingen vinst även om du slutar på fem eller fyra rätt. 

Går det alltid spela om en jackpott?

Om det är V64 med jackpott betyder det att det är extra mycket pengar med i omgången. Då har det förmodligen inte varit någon utdelning i den föregående omgången. Pengarna flyttas då över och läggs på nästkommande dag. Skulle samma sak hända i det loppet går jackpotten vidare ytterligare en gång. Då kallas det för Dubbeljackpott. Det är dock ganska sällsynt att det händer.

Så ser du till att du spelar på ett ansvarsfullt sätt

Startlistan för loppen i V64

När du ska betta på V64 vill du säkerligen kolla startlistorna lite i förväg. Då har du chansen att läsa på om kuskarna och hästarna och bilda dig en uppfattning om vilka ekipage som har störst chans att gå segrande ur loppen. Du brukar normalt kunna se startlistorna ett par dagar i förväg hos ATG. Om loppet ligger några dagar framåt ska du inte lita allt för mycket på oddsen. De kan ändra sig mycket när fler börjar lämna in sina spel. 

Om en häst av någon anledning blir struken kommer du se det på kupong. Det kan ske väldigt tätt inpå starten. Om det sker efter att du lämnat in din kupong kommer du automatiskt att bli tilldelad en ny häst från din reservlista.

Ta del av olika speltips

Är du själv inte någon expert på trav behöver du inte misströsta. Det finns en uppsjö av speltips som du kan ta del av. Många är dessutom helt gratis. Dessa människor lägger ner timmar på att analysera banor, hästar, kuskar och andra faktorer. Dock så finns det aldrig några helt säkra tips hur mycket man än förbereder sig. Därför är det viktigt att inte spela för pengar som man inte har råd att förlora. 

Så kan du följa V64

Tyvärr så är det väldigt sällan V64 sänds på de stora kanalerna då det inte är lika stort som V75. Däremot brukar du alltid kunna streama loppen live hos ATG.com. Då spelar det inte heller någon roll om du gör det från mobilen eller datorn. Så snart loppet har börjat kan du se det live. Det går även att se loppen i efterhand om du hellre vill det. 

Om du har spelat och lämnat in din kupong hos ATG blir den rättat automatiskt. Du behöver inte själv göra något. Går du med vinst så kommer pengarna att betalas ut till ditt spelkonto. Du kan då välja om du vill ta ut dem eller betta igen.

Hur många rätt behöver jag för att vinna på ATG V64?

Om du ska vinna stort på V64 måste du ha alla 6 rätt. Du vinner även om du har 4 eller 5 rätt även om vinsten inte blir lika stor. Du kan även välja en spelkupong där du endast går för 6 rätt. Då vinner du 2,5 gånger mer om du prickar rätt. Dock är denna kupong förknippad med en högre risk eftersom du bara har en vinstchans.

Vad är sannolikheten att vinna på ATG V64?

En undersökning från Expressen visade att om du bara tippar en enda rad på V64 är sannolikheten att du vinner 1/2 985 984. Dock så är det väldigt sällan som man lämnar in ett system med bara en rad. Du tar ju normalt ut lite fler hästar i några av loppen.

Sannolikheten för att vinna är större om du endast spelar på favoriter. Dock kommer en eventuell utdelning inte bli lika stor. De flesta försöker därför blanda favorittippade hästar med några skrällar. Om du vill ha en bättre idé om hur mycket du kan vinna på V64 kan du gå tillbaka och titta på tidigare kuponger. Då ser du vilka hästar som vann och hur stor utdelningen var. Det finns alltså inga fasta priser för V64 utan det handlar om vilka hästar som vinner och hur mycket den totala omsättningen ligger på.

Hur mycket kan jag vinna på ATG V64?

Det går aldrig säga exakt hur mycket du kan vinna på V64 eftersom det beror på hur många som kammar hem 6 rätt. Skulle du vara ensam vinnare så tar du alltså hem hela potten för 6 rätt. Annars delar du lika med de andra vinnarna. Som ensam vinnare kan du räkna med en miljonvinst.

Den högsta vinsten som delats ut på V64 låg på 12 miljoner kronor. Det är alltså inte lika höga vinster som i V75 även om du kan spela hem en bra slant.

Vad kostar det att spela på ATG V64?

Radpriset för V64 ligger alltid på en krona. Det är alltså väldigt enkelt att räkna ut hur mycket ditt system kommer kosta. Om du spelar på din dator eller telefon kommer ATG automatiskt räkna ut hur mycket din kupong kostar varje gång du lägger till en häst. Om du spelar hos ett ombud är det bra om du själv håller lite koll. Blir kupongen för dyr får du börja plocka bort hästar i ett eller flera av loppen.

Vilka dagar kan jag spela ATG V64?

Du kan spela på V64 varje måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag med visas undantag. Varje omgång börjar alltid 19.30 förutom när du spelar på en fredag. Då är det istället start vid 20.30. Tänk på att lämna in din kupong i god tid så du slipper stressa fram dina val. Du kan normalt se omgångens startlista ett par dagar innan. Då hinner du också läsa olika speltips och se om det är något att inspireras av.

Glöm inte: Du kan spela med Harry Boy

Du behöver inte själv sitta och läsa på om varje lopp när du vill spela på V64. Om du vill göra det enkelt för dig kan du lämna in en Harry Boy. Det enda du behöver göra är att fylla i vilken summa du vill spela för. Sedan sköter Harry Boy resten. Du kan dessutom välja om du vill göra en klassisk Harry Boy eller om du vill lämna in ett chanssystem. Om du väljer det sistnämnda alternativet får du lite fler potentiella skrällar på ditt system.

Det finns många exempel på spelare som har vunnit stort när de har lämnat in en Harry Boy. Du behöver inte ha lägre vinstchans än om du skulle ha lämnat in ett eget system.

ATG:s live V64-tips är baserade på hästarnas ABCD-klassificering

Det finns många som delar med sig av speltips och så även ATG. Du kan börja med att kika här om du vill ha bra speltips. ATG klassificerar alla hästar enligt en ABCD-klassificering. Om en häst har visat fin form och ATG tror den har stor vinstchans kommer den klassas med ett A. De hästar som är klassade med ett B är alltså potentiella skrällar.

Om en häst är rankad med ett C eller D har ATG väldigt små förhoppningar om att den kommer vinna loppet. De tittar på många olika faktorer inklusive hur en häst har presterat tidigare.

Få den vinnande formeln för ATG V64

Det finns många saker du kan göra för att öka dina vinstchanser för V64. För att hitta den vinnande formeln får du inte vara snål med strecken. Många lopp är väldigt jämna och det skulle vara extremt svårt att bara spika en häst i varje lopp. Om du har en liten budget kanske du kan gå ihop med en vän eller familj och spela tillsammans?

Vill du inte lägga ut så mycket pengar varje omgång kan du också lära dig att spela ett reducerat system. På så sätt kan du ta med flera hästar på din kupong. Det är många professionella bettare som spelar reducerat system. Du får dock vara beredd på att det tar lite tid att sätta sig in i de olika spelalternativen och hur det fungerar.

På vilka platser avgörs loppen för v64?

Det är flera olika travbanor i Sverige som turas om att vara värd för V64. Om du vill passa på att se en V64 omgång live kan du alltså besöka någon av dessa travbanor. Det som är roligt är att de flesta banor har sina egna V64 tips som du kan ta del av. Här får du en kort introduktion till några av de travbanor där du kan se V64 under året.

Halmstad

Halmstad har en populär travbana som ligger i den östra delen av staden. De började arrangera tävlingar redan 1969 och har idag cirka 40 travdagar på ett år. Som publik kan du sitta på den inbyggda läktaren eller i den tillhörande restaurangen. Det är flera stora travtränare som har Halmstad som sin hemmabana men den kändaste är kanske Peter Untersteiner.

Jägersro

Jägersro ligger i Malmö och är en av Sveriges absolut största travbanor. Det är faktiskt den enda banan i Sverige som är en kombination mellan trav och galopp. Arenan är belägen i en stadsdel som heter Husie och har ungefär 100 tävlingsdagar på ett år. Det finns alltså goda möjligheter att följa med i travet här. Självfallet finns det en mysig restaurang där du kan sitta och äta samtidigt som du följer med i loppen.

Solvalla

Solvalla ligger utanför Stockholm och är inte bara en vanlig travbana utan också Sveriges nationalbana inom travsporten. Arenan har plats för 35 000 i publiken och är kanske främst känt för att anordna Elitloppet. Du kan även följa med i V64 flera gånger om året från denna arena. Det är även här som ATG har sitt huvudkontor. Om du har vägarna förbi huvudstaden kan du alltså uppleva travet live.

Åby

Den här travbanan ligger i Mölndal vilket ligger strax utanför Göteborg. Föga förvånande så är det Sveriges näst största travbana. Den öppnades redan 1936 och har sedan dess anordnat trav- och galopptävlingar. Numera är det dock bara en travbana. Åbytravet är kanske mest känt för sin stora ungdomsverksamhet där de har väldigt många aktiva. Banan har ungefär 60 tävlingsdagar på ett år så det finns goda chanser att se ett lopp.

Kalmar

Kalmartravet är beläget strax utanför Kalmar och har kört travtävlingar sedan 1965. Bland loppen som körs under ett år är bland annat V64 och V75 stora favoriter. Det som kännetecknar banan är att upploppet är väldigt långt. Faktum är att det är det tredje längsta upploppet i Sverige. Det är möjligt att se V64 här under stora delar av året.

Umåker

Umåkers travbana ligger strax utanför centrala Umeå och är också en av många travbanor där du kan se V64. Denna bana invigdes redan 1944 och gjordes om under 2009. Det är faktiskt en av få banor i Sverige som arrangerar tävlingar hela året. Den största tävlingen som arrangeras här är V75 men V64 kommer inte långt efter.

Andra trav utöver ATG V64

V64 är förstås inte den enda travtävlingen som du kan spela på i Sverige. Det finns många andra trav som kan vara roliga att växla mellan. Generellt så fungerar de på liknande sätt och du kommer snabbt känna igen dig. Den stora skillnaden är hur många rätt du ska ha för att få någon utdelning. Här kommer en introduktion till några andra trav i Sverige.

V4

V4 går ut på att hitta vinnaren i samtliga 4 lopp för att du ska kunna vinna något. Normalt kan du spela på detta trav två gånger om dagen. Den första tävlingen går runt lunch och den andra på kvällen. Normalt så går kvällstravet i samband med en större tävling som V64 eller V75. Det som är roligt med V4 är att det är ganska stor vinstchans även om du inte så insatt i trav. Dock så har detta lopp inte lika hög omsättning som V64 och andra lopp.

V5

V5 påminner till stora delar om V4. Dock ska du ha fem rätt istället för fyra om det ska bli någon vinst. Du kan bland annat se V5 på Jägersro och i Halmstad. Även om det inte är ett av de allra populäraste spelen så har det blivit några miljonvinster genom åren. Det är även ett lopp som normalt körs samtidigt som V64. Du kan alltså ta del av de senaste V64 tipsen och använda dessa på din kupong för V5.

V75

V75 är det största travspelet i Sverige och kan omsätta över 100 miljoner på en ensam spelomgång. Det gäller speciellt när det är jackpott. Du kan normalt spela på V75 en gång i veckan och det är varje lördag. Det är flera travbanor i Sverige som anordnar V75 och några av dem är Jägersro och Halmstad.

Det är väldigt många som delar med sig av sina andelsspel för just V75. Du kan antingen köpa in dig i ett sådant eller lämna in din egna spelkupong. Dock får du vara beredd på att du får lägga ner lite tid på att läsa om speltips innan du lämnar in din kupong.

V86

V86 anses vara det svåraste travspelet som du kan vinna på. Det är inte så konstigt med tanke på att det krävs hela åtta rätt för att du ska ha chans på den största vinsten. Du kan normalt spela V86 varje onsdag på en eller flera travbanor runt om i Sverige. Det är ett travspel som omsätter mycket pengar och som lockar många spelare varje vecka.

Om du tycker det verkar för svårt att hitta rätt vinnare i åtta lopp kan du köpa in dig i en andel. Det gör du tillsammans med flera andra. Det betyder att den som är ansvarig för andelen kan tippa för en större summa pengar. Alltså kan man ta med flera hästar i varje lopp. Om ni skulle vinna på er andel så delar alla som har köpt in sig lika på vinsten.

 

Vanliga frågor och svar om V64

Det går nästan dagligen med undantag för lördagar och onsdagar. På ATG:s hemsida kan du alltid se aktuellt schema.

Du måste ha mellan 4-6 rätt. Om du får sex rätt har du chans på störst prispengar. 

Ja, det går bra att spela reducerat om du vill komma lite billigare undan. Du kan även köpa in dig i en andel och låta någon annan tippa. Vid vinst så delar alla som har köpt in sig lika på totalsumman. Det är alltså bättre att välja en kupong med färre andelar.

ATG står egentligen för Aktiebolaget trav och galopp och är störst på travsport i Sverige. De hade länge monopol på all trav och galopp i Sverige men det ändrades när landet fick sina egna spellagar.

En stor anledning till att du ska spela på V64 istället för andra trav är för att du har chansen på väldigt stora vinstsummor. V64 är ett av de travspel som omsätter mest pengar i Sverige, särskilt under helgerna.

Det är bara ATG som erbjuder spelformen V64. ATG regleras till stor del av svenska staten och står för alla stora travtävlingar i Sverige.

Du kan inte spela på originalet v64 i den form som du hittar hos ATG. Däremot kan du ofta hitta dagens lopp hos många andra online casinon och sätta ihop din egna kupong.