Hoppa till innehåll

V64

ATG kod

V64 är ett av många travlopp och målet är att du ska pricka in rätt vinnare i sex olika lopp. Du vinner dock om du har allt mellan 4-6 rätt på din kupong. Det är det populäraste travspelet som går på vardagar i Sverige och man brukar säga att det omsätter upp till 15 miljoner per omgång. Det körs vanligtvis under måndagar, tisdagar, fredagar och söndagar men kan också köras på torsdagar. Starttiden är nästan alltid 19.30 förutom på fredagar då det kör igång 20.30.

Grundläggande information om V64

Det är väldigt enkelt att lämna in en kupong till V64. En kupong kostar alltid 1 krona per rad vilket betyder att 120 rader kostar 120 kronor. Det är alltså lite dyrare än V75 vilket kostar 50 öre per rad. Din vinst baseras alltid på hur många spelare som ska vara med och dela på vinsten. Det bästa är så klart om du lyckas bli ensam vinnare. Då kan det handla om miljonutdelning. Om några av de hästar som har högre odds vinner kommer vinstsumman också gå upp. 

 

Den största vinsten som någonsin delats ut på V64 var 12 miljoner kronor. Det var en man i Växjö som lyckades pricka in denna summa år 2009. Det finns alltså möjligheter att vinna riktigt stora summor i denna tävling. Du kommer dock aldrig upp i samma summor som i V75 eftersom det inte omsätter lika mycket.

ATG play

Lite annorlunda mot andra potspel

V64 fungerar inte riktigt på samma sätt som de andra potspelen du kan testa på hos ATG. Du kan fortfarande köpa andelar tillsammans med andra om du inte bara vill tippa själv. Däremot så fördelas potten lite annorlunda. De som får 6 rätt får 40 % och de som får 5 rätt får 20 %. Den resterande summan och 40 % går till de som får 4 rätt. 

 

Skulle det vara så att ingen får sex, fem eller fyra rätt kommer hela summan att flyttas till nästa spelomgång. Då brukar det kallas för en jackpottomgång. Det betyder att det är extra många som kommer vilja vara med och slåss om prispengarna. Då brukar det även finnas fler andelar att välja på.

Så spelar du V64

Som vi nämnde i inledningen kostar V64 en krona per rad. Om du loggar in på ATG:s hemsida och plockar ut din kupong på mobil eller dator är det inget som du behöver tänka på. ATG kommer automatiskt räkna ut priset för din kupong i takt med att du lägger till nya hästar. Spelar du däremot hos ett fysiskt ombud måste du själv hålla reda på priset. 

Spela endast för att få 6 rätt

Det finns ett alternativ för V64 som säger att du kan spela och endast få 6 rätt. Det är främst för dig som är ute efter de där riktigt stora pengarna. Då vinner du 2,5 mer om du skulle pricka in alla sex hästar. Du får alltså ingen vinst även om du slutar på fem eller fyra rätt. 

Går det alltid spela om en jackpott?

Om det är V64 med jackpott betyder det att det är extra mycket pengar med i omgången. Då har det förmodligen inte varit någon utdelning i den föregående omgången. Pengarna flyttas då över och läggs på nästkommande dag. Skulle samma sak hända i det loppet går jackpotten vidare ytterligare en gång. Då kallas det för Dubbeljackpott. Det är dock ganska sällsynt att det händer.

Horse galloping

Startlistan för loppen i V64

När du ska betta på V64 vill du säkerligen kolla startlistorna lite i förväg. Då har du chansen att läsa på om kuskarna och hästarna och bilda dig en uppfattning om vilka ekipage som har störst chans att gå segrande ur loppen. Du brukar normalt kunna se startlistorna ett par dagar i förväg hos ATG. Om loppet ligger några dagar framåt ska du inte lita allt för mycket på oddsen. De kan ändra sig mycket när fler börjar lämna in sina spel. 

Om en häst av någon anledning blir struken kommer du se det på kupong. Det kan ske väldigt tätt inpå starten. Om det sker efter att du lämnat in din kupong kommer du automatiskt att bli tilldelad en ny häst från din reservlista.

Ta del av olika speltips

Är du själv inte någon expert på trav behöver du inte misströsta. Det finns en uppsjö av speltips som du kan ta del av. Många är dessutom helt gratis. Dessa människor lägger ner timmar på att analysera banor, hästar, kuskar och andra faktorer. Dock så finns det aldrig några helt säkra tips hur mycket man än förbereder sig. Därför är det viktigt att inte spela för pengar som man inte har råd att förlora. 

Så kan du följa V64

Tyvärr så är det väldigt sällan V64 sänds på de stora kanalerna då det inte är lika stort som V75. Däremot brukar du alltid kunna streama loppen live hos ATG.com. Då spelar det inte heller någon roll om du gör det från mobilen eller datorn. Så snart loppet har börjat kan du se det live. Det går även att se loppen i efterhand om du hellre vill det. 

Om du har spelat och lämnat in din kupong hos ATG blir den rättat automatiskt. Du behöver inte själv göra något. Går du med vinst så kommer pengarna att betalas ut till ditt spelkonto. Du kan då välja om du vill ta ut dem eller betta igen.

Vanliga frågor och svar om V64

Det går nästan dagligen med undantag för lördagar och onsdagar. På ATG:s hemsida kan du alltid se aktuellt schema.

Du måste ha mellan 4-6 rätt. Om du får sex rätt har du chans på störst prispengar. 

Ja, det går bra att spela reducerat om du vill komma lite billigare undan. Du kan även köpa in dig i en andel och låta någon annan tippa. Vid vinst så delar alla som har köpt in sig lika på totalsumman. Det är alltså bättre att välja en kupong med färre andelar.