Hoppa till innehåll

V65

V65 gick länge av stapeln på lördagar och var det självklara valet för alla svenska travälskare. Tävlingsformen finns kvar men ser idag lite annorlunda ut. V65 lanserades 1974 och var den största travtävlingen innan lanseringen av V75. Idag kan du spela på fredagar, lördagar eller söndagar. 

Om du ska vinna på V65 måste du pricka in vinnarna i sex eller fem lopp. När ingen får sex rätt vinner de som har fem rätt. Exakt hur mycket du vinner går aldrig att säga. Det beror på hur många du måste dela din vinst med. Det bästa är förstås att vara ensam vinnare.

Så spelar du på V65

Är du van att spela på travet kommer V65 inte vara några svårigheter. Det fungerar på precis samma sätt som du är van vid. Radpriset var länge 0,50 öre men när spelformen blev mer populär höjdes det till en krona. Här ger vi dig några användbara tips som du kan ha med dig när du spelar på V65.

 

Först och främst är det viktigt att se hur vinstfördelningen ser ut. Den totala potten fördelas alltid mellan de som har sex och fem rätt. Om ingen skulle ha det kommer hela vinstsumman gå över till nästa omgång. Då kommer det även att bli jackpott. Vinsten delas ut 50/50 mellan sexorna och femmorna. 

Går det spela endast V6?

På vissa spelformer går det spela så du endast kör för maximalt antal rätt. Då får du 2,5 gånger mer i vinst om det lyckas. Det är något som fortfarande är möjligt på V65. Det är självfallet helt frivilligt och något som du bestämmer helt själv. Om det är många som väljer att spela på endast 6 men misslyckas, kommer du ha stor chans på hög utdelning vid fem rätt. Det finns alltså många strategier du kan använda dig av här.

ATG play

Lämna in ett reducerat tips

Eftersom radpriset är en krona blir kupongen snabbt dyr om du vill ta lite fler hästar i varje lopp. Då är det bra tips att spela ett reducerat system. Många proffs spelar reducerat när de lämnar in en kupong. Du får ner kostnaden för din kupong men du har vissa faktorer som måste stämma för att det ska bli vinst. Det brukar kallas att man ska ha alla rätt inom ramen.

När man kör ett reducerat tips lägger man extra pengar på de hästar man tror mest på. Det går att vinna på ett reducerat tips men det gäller verkligen att du är påläst. Läs på om loppen och de andra hästarna så har du en bra chans.

Spela direkt hos ATG

Ett av de enklaste sätten att spela på V65 är att lämna in kupongen direkt hos ATG. Du kan spela via din dator eller via mobilen. Så snart du är inloggad behöver du bara klicka dig fram till V65. Där kommer du se startlistorna för de kommande loppen. Du börjar sedan markera de hästar om du vill ta ut på din spelkupong. Priset ser du hela tiden längst ner på din kupong. När du känner dig nöjd med dina val lämnar du in din kupong. 

Rätta kupongen direkt hos ATG

I takt med att loppen avslutas kommer du se om du får in dina hästar eller inte. Du kan alltså rätta din kupong live hos ATG. Många tycker även det är spännande att följa med i loppen live samtidigt som de går. Då kan du titta via stream hos ATG. Det går självfallet att lämna in flera kuponger för samma lopp om du vill det. Då ser du samtliga av dina kuponger om du tittar på streamen och spelar samtidigt.

Horse Barn Animal Sport Paddock Equestrian Ranch Racing Stable

Köp in dig i andelar

Det går även att köpa in dig i andelar om du tycker det är bättre att låta någon annan sköta tippandet. Då går du med i ett lag där en lagledare gör jobbet med att ta ut alla hästar. Blir det vinst så delas den lika mellan alla som har köpt en andel.

Vanliga frågor och svar om V65

Det gör du genom att få in sex eller fem rätt. Du vinner som mest ifall du får in sex rätt som ensam vinnare.

Ja, men det är inte lika populärt som V75 och V86. Därför är det inte lika mycket pengar i omsättning.

Det första loppet gick 1974 vilket gör det till en av de äldsta spelformerna. 

Ja, det kan du göra. Du kan även spela hos ATG eller någon annan spelsajt som erbjuder travet.