Hoppa till innehåll

Dagens dubbel

Spel på hästar

Dagens Dubbel eller DD som det förkortas är ett riktigt underhållande spel. Målet är att du ska pricka in rätt vinnare i två lopp i rad. Du väljer förstås hur många hästar du vill ha men tänk på att dubbelkolla oddset. Ibland kanske det inte lönar sig att ha med en häst med väldigt lågt odds. Du har chansen på större vinster om det skrällar lite. 

Det som bestämmer oddset är hur många som har spelat på samma hästar och den totala omsättningen. Om du bara spelar på favoriter kommer du ha ett ganska lågt odds. Det är större chans att du vinner men utdelningen blir inte lika hög. Du kan spela allt från 5 kronor och uppåt.

Lägg upp din kupong hur du vill

Spelar du Dagens Dubbel ett par gånger kommer du snabbt hitta din föredragna taktik. Det viktiga är att du hittar en kombo som du tror på och tycker är spelvärd. Om du vill komma så billigt som möjligt kör du bara en rak DD. Det betyder att spikar båda loppen. Då har du dock inget spelrum utan bara en häst i varje lopp. Ett annat alternativ är att spika ett av loppen och ta med lite fler hästar i det andra loppet. 

Din Dagens Dubbel kan också se olika ut från dag till dag. Det beror väldigt mycket på vilken bana loppen körs på och vilka ekipage som deltar.

ATG play

Är det bara ATG som erbjuder Dagens Dubbel?

Det är ATG som har skapat Dagens Dubbel och det har även ensamrätt på namnet. Däremot finns det flera andra spelbolag som ger dig möjligheten att spela på en dubbel, även fast de kallar det något annat. I praktiken så det samma sak. Du väljer bara två lopp som du vill kombinera. Det finns en skillnad på Dagens Dubbel och det är att du spelar på fasta odds. Om du spelar hos en sajt som Betsson eller Unibet behöver du inte välja två lopp på rad utan kan ta vilka lopp som helst. Det går även kombinera dina travodds med andra sporter.

Ta del av tips på Dagens Dubbel

Speltips är väldigt populärt och Dagens Dubbel är inget undantag. Vi tycker det viktigaste är att du hittar en bra kombination där du kan få upp oddset lite. Det brukar inte vara värt att bara spela på favoriter. Du kan istället försöka hitta en skräll och en favorit. Du kan även titta på vad experter tipsar om. 

 

En sak du kan fundera på är om du hellre vill vinna lite mindre och oftare eller större och lite mer sällan. Då kan du lägga upp en spelplan baserat på detta. Tänk på att Dagens Dubbel inte omsätter lika mycket som de större tävlingarna som V75 och V86. Det kan också vara utländska trav där du kanske inte vet så mycket om hästarna. 

 

En populär spelform hos många

Dagens Dubbel har funnits sedan 2015 och går alltså en gång per dag. Det som är speciellt med DD är att det tilltalar så många olika typer av spelare. Det finns till och med människor som har lyckats försörja sig enbart på att spela detta trav. Ett exempel på det är travtränaren Marcus Lindgren. Han säger att fördelen med Dagens Dubbel är att oddsen är fasta. Du behöver inte vara någon expert på hästar utan kan köra mycket på chans och sannolikhetslära.

Dagens Dubbel

Vad kommer uttrycket Dagens Dubbel från?

Det var den kända travprofilen Håkan “lillis” Olsson som först kom på uttrycket Dagens Dubbel. Han har flera års erfarenhet som travchef för olika banor och upptäckte spelet efter en resa till USA. Där kallades det för “Daily Double”. Han presenterade idén för ATG som inte var sena med att säga ja. 

 

På den tiden hade ATG svårt att konkurrera med Svenska Spel och behövde något nytt som kunde locka till sig spelare. Dagens Dubbel blev precis vad ATG behövde för att återigen bli en kraft att räkna med inom svensk spelmarknad. Numera omsätter DD över en miljon varje dag. 

Perfekt för nybörjare

Om du är ny på travet är DD en riktigt bra tävling att börja med. För det första så behöver du bara ta ut hästarna i två lopp. Det kräver alltså inte lika eftertanke som V75 eller V86 där det är minst 7 lopp du måste tippa. För det andra så krävs det inte lika mycket förberedelser. Som vi nämnde tidigare i texten kan du köra mycket på chans. Du kan till exempel välja några av dina favoritkombinationer och hoppas på turen. 

 

Det kan också vara roligt att gå ihop med några vänner och tippa DD tillsammans. Det kan vara en rolig aktivitet ni gör tillsammans på lunchen. Man behöver inte spela mer än 5 kronor per omgång så alla kan vara med och tippa om de vill. Öppna bara ett konto hos ATG och klicka dig fram till Dagens Dubbel. Sedan är det bara att börja plocka ut hästarna.

Vanliga frågor och svar om Dagens Dubbel

Det är lite olika varje dag. Normalt så är det ganska sent på kvällen. Du ser på spelkvällen när omgången börjar.

Nej, den enda skillnaden är att lunch dubbeln går runt lunch, DD spelas på kvällen. 

Du ska plocka ut de två hästar som du tror vinner i två efterföljande lopp. Du kan välja flera hästar i samma lopp men då blir din kupong dyrare. Får du in båda hästarna vinner du.

Det varierar otroligt mycket då det är flera faktorer som spelar in. Dels så beror det på det kombinerade oddset på de hästar som vinner, dels beror det på hur mycket du har satsat. Du kan alltid räkna ut den potentiella utdelningen när du vet vilket odds dina hästar har.

Det minsta du kan spela är 5 kronor och det finns ingen övre gräns. Ju fler hästar du lägger till på varje rad desto dyrare kommer din kupong att bli.