Hoppa till innehåll

Lunch Dubbel

Majestic image of horse silhouette with rider on sunset background

En Lunch Dubbel är i praktiken samma sak som Dagens Dubbel med skillnaden att du spela under lunchen. Det är ett perfekt sätt att koppla av lite under arbetsdagen eller när du har en stund över. Spelformen introducerades under 2005 och många spelar dagligen. Du ska alltså pricka in rätt vinnare i två av loppen under lunchen. Det första loppet brukar starta kring 12.40 och kan både vara i Sverige eller utomlands. Omsättningen för just Lunch dubbel är inte så stor men det är en tävling som bjuder på mycket spänning.

Så kan du spela på Lunch Dubbel

Det är bara hos ATG som du kan spela på detta spel. Därför måste du antingen spela direkt hos ATG eller leta upp ett ombud. I nuläget finns det över 1200 butiker i hela Sverige som agerar ombud för ATG. Om du går in på hemsidan kan du söka på din ort och se alla alternativ i din närhet. 

 

Det går lika bra att skapa ett konto och tippa direkt hos ATG. Då kan du spela i mobilen, ladda ner deras app eller spela via datorn. De erbjuder flera olika insättningsmetoder inklusive Trustly så du kan välja det som du tycker passar bäst. Sedan är det bara att klicka dig fram till Lunch Dubbel och börja syna hästarna. 

Räkna ut eventuell utdelning

Om du vill räkna ut hur mycket du kan vinna tar du det totala oddset gånger din grundinsats. Då ser du snabbt om det är värt att spela på kombinationen eller inte. Skulle en häst bli struken så kommer din kupong makuleras. Då får du även din insats tillbaka. 

 

Spelar du bara en häst i varje lopp så spelar du en rad. Det betyder att du har spikat en häst i varje lopp. Du får dock ta med obegränsat med hästar om du vill. Du kommer dock se att priset går upp ganska fort när du börjar ta med lite fler hästar. Det går att spela allt från fem kronor och uppåt. Om du vill ta med lite fler hästar kan du alltid gå ihop med en kompis och lägga hälften av insatsen.

ATG play

Så vinner du på Lunch Dubbel

Du räknar ut vinsten på Lunch Dubbel på samma sätt som vanliga Dagens Dubbel. Det beror på oddset för den vinnande kombinationen, hur många rader du har spelat och till vilken insats. När du spelar ska du alltså hoppas att det skrällar lite. Det blir knappast någon utdelning att tala om när favoriterna vinner. Lunchtävlingarna kan vara väldigt ojämna och det är lätt att hitta spelvärda odds.

En rolig spelform med flera speltips

Lunch Dubbel är en väldigt rolig spelform som inte är lika allvarlig som de större tävlingarna. Det kan vara svårt att hitta speltips till denna spelform eftersom de flesta experter fokuserar på de större spelen. Du kan dock hitta speltips till lunchen också även om de kommer vara något mindre till antalet. 

 

Om du vill ha speltips kan du till exempel kolla i Facebookgrupper eller på Twitter. Där finns det flera privatpersoner som delar med sig av speltips för mindre tävlingar som Lunch Dubbel. Det är alltid roligt att läsa vad andra tänker spela på och hur de resonerar. Det är också ett riktigt bra tillfälle att hitta andra som är intresserade av travspel.

Kuskar

Hitta resultatet hos ATG

Du hittar alltid aktuellt resultat hos ATG.com. De flesta loppen går även att se live om du vill se om de hästar du tippat springer hem segern. Det beror dock lite på vilket land och vilken bana loppen körs på. Om du går in på ATG:s hemsida finns en resultatkalender där du bara kan söka fram rätt datum. Då kan du även rätta äldre kuponger om du har några.

Det är även möjligt att rätta din kupong med den rättningskod som är tryckt längst ner. Om du fyller i denna ser du direkt om det blev någon vinst eller inte. Det är det snabbaste sättet att rätta en lunchkupong.

Kör på dina favoritnummer

Något som är roligt med Lunch Dubbel är du inte behöver göra mycket research inför loppen om du inte vill. Du kan även hantera det som ett lotto och ta ut dina favoritnummer. Många kör på samma nummer varje dag och bara väntar på att det ska skrälla. Då är det också chans att du får in ett riktigt stort odds. Du kommer inte vinna varje dag men när det väl händer kan det alltså rassla till rejält. Det här är självklart bara ett förslag på hur du kan spela då det är något du bestämmer över helt själv. 

Som alltid bör du spela ansvarsfullt och inte spela upp pengar som du inte har råd att förlora. ATG har licens från Spelinspektionen och följer alla regler som är uppsatta av dem. Du kan till exempel sätta upp spelgränser och har även tillgång till det som kallas spelpaus. ATG lägger ner väldigt mycket tid på ansvarsfullt spelande och på att du ska få en så bra spelupplevelse som möjligt.

Vanliga frågor och svar om Lunch Dubbel

Det kan du normalt göra varje dag. Det är ytterst sällan som det inte går att spela på en dubbel under lunchen.

Det första loppet börjar vanligtvis vid 12.40.

Principen är densamma som i Dagens Dubbel. Du ska tippa vinnaren i två lopp på raken. Den enda skillnaden är att detta går tidigare på dagen.

Absolut! Faktum är att det är ett av de spelen som passar bäst för dig som just har börjat spela på travet. Du har bara två lopp att ta hänsyn samt att oddsen är fasta.

Ja, det finns det men de är inte alls lika många som för V75 och andra tävlingar. Dock är det många privatpersoner som delar med sig i Facebookgrupper och andra sidor på sociala medier. Lunch Dubbel är dock ett spel där många kör på odds eller nummer istället för på vilka hästar som förutspås vinna.