Hoppa till innehåll

V86

Kuskar

Visste du att V86 räknas som det allra svåraste tipset när det kommer till trav? Det beror på att du måste ha rätt i hela åtta lopp för att du ska få maxvinst. Det gör det också till en av de populäraste spelformerna. V86 körs alltid på onsdagskvällarna och du har chansen på riktigt bra vinster om du tippar rätt. Du får även utdelning vid sju och ibland sex rätt. Radpriset är dessutom bara 0,25 öre så du kan ta en del hästar på din kupong.

V86 är onsdagens höjdpunkt

Detta är faktiskt en ganska ny spelform som lanserades för första gången under 2011. Det var från början bara tänkt som en stand-in för V64 under 10 veckor. Dock blev spelformen så uppskattad att ATG bestämde sig för att göra den till ett permanent inslag. Idag är V86 tillsammans med V75 det som omsätter klart mest hos ATG

En V86-omgång brukar starta 20.30 men under sommaren kan det börja lite tidigare. Därför kan det vara bra att logga in någon dag innan och kolla när loppet går. Då är du säker på att du hinner lämna in din kupong innan spelstopp. Under V86 så består kupongen av lopp från flera olika banor och det kan vara bra att ha med i åtanke när du läser på om de olika ekipagen. 

Ta ut dina hästar

Att ta ut hästar är inte så svårt. Du väljer själv hur många hästar som ska vara med i varje lopp. De flesta väljer att spika ett eller två av loppen för att få ner radpriset, ett radpris som ligger på 0,25 öre för övrigt. Ju fler hästar du har i varje lopp desto högre pris får du betala för din kupong.

ATG play

En snabbomgång med V86 express

Förutom vanliga V86 finns det även något som heter V86 Xpress. Det började tre år senare 2014. Även det blev en stor succe som snabbt lades till det ordinarie programmet. Då kör man alltså i expressfart på två travbanor som delar på loppen. Solvalla har alltid fyra av loppen, de andra körs växelvis på andra travbanor i landet. 

 

Detta innebär att det bara är några minuters väntetid mellan de olika loppen. Det är stor skillnad mot de 25 minuter som det vanligtvis tar mellan loppen. Du behöver alltså inte spendera hela kvällen framför Tv:n. En Xpressomgång tar bara 90 minuter att avgöra. Det är inte längre tid än en fotbollsmatch. Då kan du utan problem följa med från början till slut.

Kan jag se V86 live?

Det går alldeles utmärkt att följa med i V86 live på olika sätt. ATG har till exempel en egen app som du kan ladda ner. Den funkar lika bra till Android som till Apple. Där loggar du in med samma inlogg som du använder till ATG:s vanliga hemsida. Om du vill sitta vid din laptop är det bara att gå in på ATG.com.

Det går även att följa med på plats på travbanorna. Det är enklast på sommaren då alla loppen körs på en och samma bana. Du kan gärna göra det till en rolig familjeaktivitet då alla åldrar brukar uppskatta travet.

Spanish horse

Så ska du tänka som nybörjare

Att lära sig spela på travet och V86 kan ta lite tid. Det är inga konstigheter att plocka ut hästar men det kan vara svårt att veta vilka man ska satsa på. De som vinner ofta på travet spenderar många timmar med att läsa på. Därför rekommenderar vi att du som nybörjare väljer en Harry Boy eller köper in dig på en andel. När du känner dig lite mer varm i kläderna kan du försöka dig på en egen kupong. 

Kostnaden för en kupong

När du tar ut en egen kupong räknas varje häst som en rad. För att få fram totalen ska du multiplicera alla dina hästar med radpriset. Det är i detta fallet 0,25, Det billigaste alternativet är att spika en häst. Då har du en säker segrare i de loppen. Många gör detta i loppen där det finns en solklar favorit. Det är ett smart sätt att hålla kostnaden nere.

Vart kan jag se startlistan?

Om du ska kunna tippa på V86 måste du kunna läsa av startlistan. Den hittar du alltid på ATG:s hemsida. De brukar släppas redan dagen efter det föregående loppet, alltså på torsdagar. En sak som du måste kolla på är vilken bana loppet ska köras på. Det kan till exempel spela roll om hästen har en väldigt lång bit att åka. På vissa banor skiljer sig även underlaget och vädret åt väldigt mycket. 

 

Ekipagets odds ger en ganska bra hum om det är en favorit eller inte. Oddset kommer dock ändras beroende på hur många som spelar på hästen. Bredvid oddset ser du ett procent-tal. Det står för hur många procent som har spelat på den hästen. Tänk dock på att denna informationen brukar vara ganska missvisande i början av veckan eftersom det är få som lämnar in sin kupong så långt i förväg. 

 

Ett annat sätt att få mer information om ekipagen är att läsa speltips. Det finns många större aktörer som delar med sig av speltips varje vecka. Där brukar det stå mer info om ekipagen, skadelägen, banposition och allt annat som spelar roll. Här kan du alltså hitta mycket matnyttig information som hjälper dig på jakten efter de där riktigt stora pengarna.

Vanliga frågor och svar om V86

Det finns en särskild sida hos ATG där alla andelar är listade. Där kan du bara välja och vraka.

Det beror på säsong. Under höst och vinter börjar det alltid vid 20.30. På sommaren körs alla lopp en bana och då börjar det 19.30. Det är också tiden för spelstopp.

Ja, det finns det på flera ställen, bland annat på ATG:s hemsida.

Det går inte att säga en exakt summa eftersom det varierar mellan loppen och beror även på hur många rätt du har. Den största vinsten som någonsin har betalats ut var på 11 miljoner kronor.