Hoppa till innehåll

ATG tillsammans

ATG kod

Om du tycker det är för krångligt att spela på ATG och travet på egen hand kan du istället testa det som heter ATG tillsammans. Du kan antingen spela med dina vänner eller experter. Då kan alla lägga en insats på samma andel. Ni bestämmer också vem som ska ta ut hästarna. Det finns flera kända andelsspel som flera gånger har vunnit storvinsten på allt från V75 till V86.

Vad innebär ATG tillsammans?

Hos ATG tillsammans spelar man på det som kallas andelsspel. Det betyder att en stor kupong är uppdelad i flera mindre andelar. En person ansvarar för att lämna in kupongen och blir den som säljer alla andelar. Det kan vara en person eller en grupp personer. Den stora fördelen med andelsspel är att du kan vara med på ett större spel och ha större chans på miljonutdelning. 

Från början skapades ATG tillsammans för att det skulle vara enklare att betta med familj eller vänner. Då slipper du krånglet med att swisha olika personer och ligga ute med pengar. Nu är det dock vanligare att folk köper andelar.

ATG play

Alla andelar måste sälja slut

För att spelet ska gå igenom måste personen som är ansvarig sälja alla sina andelar. Annars kommer du få tillbaka din insats. Vid vinst så delar alla som köpt en andel lika på summan. Om det blir miljonutdelning blir det en rejäl slant även om du inte vinner hela beloppet själv. Vill du själv lämna in en andel kan du skapa ditt egna lag hos Svenska Spel eller ATG. Där kan du sedan bjuda in vem du vill. Du kan även ha ett öppet spel där vem som helst får köpa in sig.

Så loggar du in på ATG tillsammans

Det är väldigt smidigt att köpa en eller flera andelar hos ATG. Idag kan du logga in och sätta in pengar direkt med mobilt BankID. Sedan går du bara in på den sida som heter atg.se/butiksandelar. Om du redan vet vilken andel du vill köpa kan du söka efter deras namn. Annars kan du också välja andel i en lista. Vissa andelar har en viss profil, det finns till exempel vissa som aldrig tar med några spikar på sina kuponger. 

 

När du hittat en passande andel trycker du bara på köp-knappen. Vänta inte för länge för många andelar säljer slut väldigt fort. Det gäller särskilt under helgerna när det är V75.

Black Andalusian horse trotting on snow meadow.

Spela V75 tillsammans med andra

Det populäraste travspelet är V75 och det är också till det spelet det finns flest andelar att välja bland. När det är jackpott eller Elitloppet brukar flera passa på att skapa sitt egna spel. Det finns även spelstugor som har stående andelar varje helg. Travstugan är ett bra sådant exempel. De har hela 30 olika andelar varje lördag då det är V75. 

Priset för en andel varierar väldigt mycket. Vissa kostar endast runt 25 kronor och andra kostar hela 1000 kronor att lämna in. Det beror på hur många andelar en kupong består av samt hur mycket de vill spela för. Kom också ihåg att ju fler andelar desto fler måste du dela din vinst med. Dyrare andelar har normalt fler hästar på kupongen vilket ger dem större chans att vinna. 

Spela V86 tillsammans med andra

En annan populär tävling är V86 och det beror på att det normalt är stora vinstsummor i omlopp. Då ska du tippa rätt på hela åtta lopp istället för sju. Även här kan du gå in på ATG tillsammans och köpa en andel istället för att tippa själv. Normalt så räcker det med en skräll i ett lopp för att det ska ge riktigt bra utdelning. Därför kan det bli aktuellt att spela flera gånger i veckan. Du väljer förstås själv hur ofta du vill lämna in en andel eller inte. Det brukar alltid finnas andelar oavsett vilket lopp det handlar om för dagen.

Vanliga frågor och svar om ATG tillsammans

Det är ett sätt där du enklare kan spela tillsammans med din familj eller köpa in dig i en andel.

Det kan du göra i princip varje dag. Du ser alltid vilka andelar som är aktuella om du loggar in på ATG:s hemsida.

Ja, det kan du göra. Du väljer själv om den ska vara öppen för alla eller om du bara vill att vänner och familj ska kunna köpa in sig.

Det varierar stort och det kan vara allt från cirka 25 kronor upp till 1000 kronor. Du ser priset om du klickar dig in på en specifik andel.