Hoppa till innehåll

Grand slam 75

ATG kod

Grand slam 75 eller GS75 som det också kallas är en riktig höjdpunkt i travvärlden. Det går av stapeln varje söndag och är en stor favorit hos många. Faktum är att det är en ganska ny tävling som endast existerat sedan 2017. Det är ett större polspel där du har chansen på riktigt höga vinster.

Flera likheter med vanliga V75

Grand Slam 75 har väldigt många likheter med det vanliga V75-loppet och du måste pricka in mellan 5-7 rätt för att det ska ge utdelning. Dock är raderna dubbelt så dyra vilket betyder att det automatiskt blir svårare. Du får alltså högre utdelning om du prickar in rätt hästar. Det som är viktigt att komma ihåg är att det är en helt fristående tävling och alltså inte en del av V75.

Det går att spela på Grand Slam 75 varje söndag och det är spelstopp 15.00. Du kan dock lämna in din spelkupong redan på onsdag samma vecka från klockan 08.00.

ATG play

Grand slam 75 garanterar dig 10 kronor

Skulle du vara ensam vinnare med 7 rätt och loppen körs på en svensk travbana så är du garanterad en vinst på 10 miljoner kronor. Om loppen körs på en bana utomlands är summan 5 miljoner. 

Eftersom du spelar för ett högre radpris kan du inte ta ut lika många hästar om du har en liten budget. Därför är det viktigt att läsa på om loppen och hästarna. Det finns flera exempel på spelare som har vunnit tack vare att de har varit riktigt pålästa.

Så spelar du på Grand Slam 75

GS75 brukar räknas som en av de svåraste spelformerna hos ATG tillsammans med V86. Det beror på att radpriset är så högt. Om du spelar på nätet behöver du inte själv hålla koll på priset utan det räknas ut automatiskt av datorn. 

Om du vill kan du endast spela för att få 7 rätt. Då får du 2,5 gånger din insats. Dock får du alltså ingen utdelning även om du skulle ha 6 eller 5 rätt. Många använder detta när de tror att favoriterna kommer vinna. Då kommer inte utdelningen bli lika hög. Det är alltså ett sätt att få upp vinsten lite. 

Går det att spela ett reducerat system?

Det går att spela reducerat på Grand Slam 75 precis som alla andra trav hos ATG. Att spela reducerat innebär att du måste hålla dig inom specifika ramar och kan tippa till en billigare pris. Då är det vissa kriterier som måste falla på plats för att du ska få ut en vinst på din kupong. 

Det som är fördelen med ett reducerat tips är att du kan betala lite mer för de hästar som du verkligen tror på och mindre för de som du inte tror har så stor chans.

Autostart vs Voltstart

Köp en Harry Boy till Grand Slam 75

Har du inte så stor vetskap om trav kan du alltid köpa dig en Harry Boy. Då väljer du inte några hästar utan låter Harry Boy sköta allt. Det finns många exempel på människor som vunnit stora summor med hjälp av en Harry Boy. Allt du behöver bestämma är hur mycket du ska spela för. 

Det finns flera olika slags Harry Boy att välja bland. Den ena heter Harry Boy favorit och den plockar endast ut favoriter i varje jobb. Det finns även en som heter Harry Boy chans och den kör även på några skrällar. Om du vill vinna de riktigt stora summorna måste du hoppas på att det skrällar lite i loppen.

Några andra tips att ta med sig

Trots att GS75 är en ganska ny spelform finns det alltid analyser att ta till sig varje vecka. De flesta publicerar dessa ett par dagar i förväg så du kan läsa dem i lugn och ro innan det är dags för loppen. Det är alltid bra att läsa lite olika tips och få olika synvinklar på hur det ser ut. 

Du har även möjlighet att köpa in dig i en andel och låta andra sköta tippandet åt dig. Det är en populär spelform där alla som har köpt in sig delar lika på en eventuell vinst.

Vanliga frågor och svar om Grand slam 75

Du kan spela på det varje söndag fram till klockan 15. 

Nej, detta är en helt fristående tävling som inte har med V75 att göra. 

Om du är ensam om att få sju rätt och tävlingarna går på en svensk travbana kommer du vara garanterad 10 miljoner.