Hoppa till innehåll

Dubai World Cup

  • av
Dubai World Cup

Dubai World Cup hålls den sista lördagen i mars varje år och består av nio olika grupptävlingar där hästar av hög kaliber tävlar om att kamma hem storvinsten.

Avståndet för varje individuellt race varierar mellan 1200-3200 meter och huvudloppet självt springs på en lerbana på 2000 meter. Vinsten på detta race självt sattes på hela 12 miljoner dollar 2019 vilket gör det till en av de rikaste loppen i världen. Idag räknas det som en av de mest efterlängtade loppen i världen och det sänds över hela världen till miljontals tittare.

Hästkapplöpning i Dubai och Dubai World Cups början

Hästkapplöpning är en väldigt populär sport i Dubai som attraherar framstående hästägare, topprankade jockeys och några av de bästa racehästarna i världen. Den första hästkapplöpningen i Dubai hölls i oktober 1981 under ledarskap av Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum som var vicepresident och statsminister i UAE under denna tiden.

Resten är som man brukar säga; historia. Den första omgången av Dubai World Cup utfördes på Nad Al Sheba Racebana 1996. På den tiden så deltog 11 olika hästar för att tävla om en vinstsumma på 4 miljoner dollar. Nad Al Sheba-banan fortsatte att hålla eventet mellan 1996-2009 innan det flyttade vidare till det nyöppnade Meydan Racecourse i 2010. Denna nya bana hade allt som krävdes för att kunna ta hand om alla hästkapplöpningsfans som kom från över hela världen för att se Dubai World Cup Carnival. Över dessa år så fortsatte eventet att växa till att bli en av de mest stiliga festerna i staden som lockade förmögna gäster från hela världen. På samma sätt som loppen på Royal Ascot så finns det även här en väldigt hög förväntan bland gästerna att klä sig för att imponera och stå ut.

Som om inte allt detta vore nog så erbjuder komplexet också lyxhotell, racingmuseum, golfbana och sittplatser för 60 000 besökare.