Hoppa till innehåll

Bättre förutsättningar för hästsport via utländsk betting

  • av
Bättre förutsättningar för hästsport via utländsk betting

När du satsar på odds i Sverige har du säkert märkt att det finns väldigt få erbjudanden. Detta beror tyvärr på den restriktiva spelpolitiken som bedrivs, något som i mångt och mycket har minskat möjligheterna för incitament sedan avregleringen.

Är du ute efter alternativa spelsidor inom EU kan du ta en titt på Goplay.se. Deras topplistor erbjuder inte bara kvalitativa odds, men även bettingsidor där du kan satsa med euro. I de allra flesta fall ingår också en hel drös med bonusar som du kan nyttja för att öka vinstchanserna.

Varför det har blivit attraktivt med europeiska spelsidor

Regelverket ser helt annorlunda ut på spelportaler i andra EU-länder. Till att börja med finns det inga krångliga restriktioner kring antal bonuserbjudanden, samt att du slipper ange några tidsgränser för ditt konto.

Sajter utanför Sverige tillämpar däremot ett högt spelansvar, även om fokus inte ligger på problemspelarna i första hand. Deras mål är att skapa så goda förutsättningar för casino och betting som möjligt, något som bland annat sker via återkommande kampanjer, turneringar, tävlingar och bonusar.

En del sidor kan ståta med cashback som ersätter dina förluster procentuellt, medan andra satsar på freebets och dylikt. Vilket varumärke du än väljer så är möjligheterna att vinna betydligt bättre jämfört med Sverige – mycket tack vare allt det extra som ingår.

Oddsen liknar dessutom de som erbjuds hos svenska konkurrenter, och det finns inga enorma skillnader mellan de olika idrottsgrenarna heller. Det enda vi bör nämna är att hästsporten kan sakna svenska lopp, men detta kompenseras ofta med andra ligor som Kentucky Derby, Nagoya, Pegasus World Cup eller Japan Cup.

Vilka fördelar finns på bettingsidor utanför Sverige?

Förutom det enorma utbudet och de strömlinjeformade sajterna hittar du även många andra plus att titta närmare på. Här nedan presenterar vi ett axplock av dem för att skapa en enklare översikt för dig som läsare:

  • EU-baserade spelsajter är helt skattefria.
  • Det finns inga insättningsgränser.
  • Du får tillgång till många olika valutor att spela med som EUR, USD och CAD.
  • Vissa bettingbolag erbjuder möjligheten att spela med kryptovalutor.
  • Det finns nästan alltid mer än en bonus tillgänglig på sidan.
  • Lojalitetsklubbar kan belöna de mest aktiva spelarna med ännu fler erbjudanden.
  • VIP-klubbar erbjuds till besökare som spelar ofta och mycket, något som i sin tur leder till bättre villkor kring uttag, personliga VIP-managers, fysiska priser och biljetter till olika matcher.
  • Du kan välja mellan många olika odds som decimal, fraktion, amerikanska eller asiatiska sådana.
  • Spelbiblioteken innehåller fler matcher att betta på, i synnerhet då de även har med flertalet internationella ligor som inte hittas på svenska sidor.

Lagligt och säkert trots att bettingsajterna är belägna i andra länder

Sammanfattningsvis vill vi påpeka att samtliga oddsportaler och bettingsidor alltid har en spellicens från utländska myndigheter. Inom EU är flertalet sidor registrerade i Malta och då är det Malta Gaming Authority som hanterar regleringen, men du hittar även alternativ i länder som Estland där EMTA (Estonian Tax And Customs Board) licensierar spelbolagen.

Reglerna må se lite annorlunda ut jämfört med Sverige, men precis samma säkerhetstänk gäller även på dessa marknader. Du kan med fördel stänga av dig från bettingsajter om du har ett problem med ditt spelande, samtidigt som det finns otaliga verktyg tillgängliga för att begränsa ditt konto.

Att det skulle vara osäkert att vistas på dessa sidor är helt felaktigt. Skatteverket har dessutom tydliga regler som gäller för besök på spelportaler som är belägna inom EU, ett tydligt bevis på att det är helt lagligt att spela utanför Sverige om du vill det.